Artykuły z kategorii: Gastronomia, artykuły spożywcze
Ogólne zasady podawania wina
Większość osób nie zna się na degustacji wina, a po spróbowaniu konkretnego trunku potrafi określić tylko, czy napój im smakuje, czy też nie. Z tego powodu mogłoby się wydawać, że serwowanie wina podczas spotkań towarzyskich nie powinno wymagać od nas zbyt dużego zaangażowania czy uwagi. W miarę mo
Różowe wino
Białe i czerwone wina są bardzo znane i łatwo, powszechnie rozpoznawalne. Od pewnego czasu na półkach supermarketów czy sklepów monopolowych coraz częściej możemy spotkać również wina w kolorze różowym. Pomimo tego, że ich obecność już od dawna nie zaskakuje, jednak często są pomijane w różnorakich
Jak powstaje wino?
Produkcja wina to proces równie interesujący, co tajemniczy. Niewielu z nas miało okazję kiedykolwiek zwiedzać prawdziwą winiarnię i przyglądać się produkcji tego szlachetnego trunku. Zwykle nasza wiedza dotycząca produkcji wina ogranicza się do tego, co możemy na ten temat przeczytać na kupowanej